Klikněte a napište nám e-mail!

Villa SG21 z černého dřeva dostala geometrické tvary

Villa SG21 nedaleko Rotterdamu od ateliéru Fillié Verhoeven Architects

Nedaleko nizozemského Rotterdamu postavil haagský ateliér Fillié Verhoeven Architects pozoruhodný dům s geometrickými tvary obložený černým dřevem. Dvoupodlažní Villa SG21 má nejen svou temnou stránku, ale do zahrady se otevírá k nepoznání.

Novostavba stojí na okraji velkého pozemku, který je přetnutý malým potůčkem. Villa SG21 má v podstatě klasický tvar domu se sedlovou střechou, jen proporce jednotlivých stran nejsou jednotné a střecha se zdmi na sebe plynule navazují. Skosením některých stran tak vznikl dynamický monolit, který je umocněn obložením černým dřevem, jenž je v některých místech prolamováno.

Villa SG21 nedaleko Rotterdamu od ateliéru Fillié Verhoeven Architects Villa SG21 nedaleko Rotterdamu od ateliéru Fillié Verhoeven Architects Villa SG21 nedaleko Rotterdamu od ateliéru Fillié Verhoeven Architects Villa SG21 nedaleko Rotterdamu od ateliéru Fillié Verhoeven Architects

Celá vila je skosena směrem do zahrady odkud je možné vidět efektní pokrytí střechy zelení. Do zahrady s nízko sekanou trávou a vzrostlými stromy je možné vstoupit po dvou úzkých lávkách. Před domem směrem do zahrady je v prolomení fasády směrem dovnitř ukryta střechou krytá dlouhá terasa. Tímto se dá rozdělit vnější pohled na dům jako tmavý a nepřístupný versus otevřený a zelený směrem od zahrady.

Villa SG21 nedaleko Rotterdamu od ateliéru Fillié Verhoeven Architects Villa SG21 nedaleko Rotterdamu od ateliéru Fillié Verhoeven Architects Villa SG21 nedaleko Rotterdamu od ateliéru Fillié Verhoeven Architects Villa SG21 nedaleko Rotterdamu od ateliéru Fillié Verhoeven Architects

Interiér dvoupodlažní vily je otevřený, světlý a moderní. Přízemí dominuje efektní vstup za širokými dveřmi ze dřeva a skla. Obytná část je složena z kuchyňského kouta, jídelního stolu a obývací části. Právě sem vstupuje maximum denního světla skrze kompletní prosklení stěny na terasu. Stropy jsou otevřené a tak nad obývacím pokojem máme dostatek vzdušnosti. Po černých schodech se dostaneme ke třem ložnicím a koupelnám.

Čtěte další články na téma bydlení

Foto a zdroj: Fillié Verhoeven Architects

AUTOR ČLÁNKU

Fotografie autora

Ondřej Krynek je obdivovatel nápaditého designu, kreativních konceptů, moderní architektury, příjemných interiérů, inovativních technologií, nových médií, použitelného webdesignu, extravagantní módy, výrazového umění, dobré hudby a dalších odvětví kultury.
Všechny články od Ondřej Krynek | Kontakt na redakci

Okomentujte tento design

UPOZORNĚNÍ: Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly pro komentování. Váš komentář bude podroben procesu schvalování redakcí co nejříve to bude možné.

Statistika

Spuštěno: 1. února 2008
Počet článků: 6000
Počet komentářů: 1152
Návštěvnost: 100 tisíc/měs.
Čtenost: 250 tisíc/měs.
Rekord/den: 18 588