13. prosince 2011 –– interiér –– Ondřej Krynek

Google opět boduje, když společně s interiérovým studiem Penson otevřelo své nové kanceláře v Londýně. Určeny jsou inženýrům společnosti a tomu odpovídá i interiér ve futuristických tvarech kosmické lodi. Velký důraz je opět kladen na pohodlí zaměstnanců, soukromí a variabilitu prostor vybavených značkovým světovým nábytkem.

Především svým vyhledávačem známý softwarový gigant Google moc dobře ví, že kvalitní zaměstnance nenaláká jen finančním ohodnocením, ale i neodolatelným pracovním prostředím. Stejně jako v ostatních zemích si nyní britský Google vybral společnost Penson, která pro ně za necelý rok vytvořila v londýnské ulici Buckingham Palace Road snové kanceláře na neuvěřitelné ploše 28 000 metrů čtverečních.

Návrháři z Penson se netají tím, že se inspirovali hvězdnou lodí Enterprise ze seriálu Star Trek a prostor tak z velké části pojali jako kajuty fungující jako samostatná pracoviště. Pro inženýry Google i vývojáře jejich systému Andorid jsou zde připraveny otevřené kancelářské prostory pro práci, ale i pro hraní her, najdeme zde hudební studio, park, kavárna, soukromé salónky, malou kuchyni a netradičně řešenou posluchárnu. Interiérem se nelinou jednotné barvy, ale doslova to jimi jen hýří. Najdeme zde modré chodby, salónek s oranžovým nábytkem, Tech Talk pro pořádání videokonferencí za sklem posetým fragmenty i místa pro pohodlná posezení v chladných odstínech.

Jak už bývá u velkých firemních interiérů zvykem, hýří všechny prostory rozmanitou směsicí nábytku a svítidel. Zde jsou zastoupeny značky jako Ligne Roset, Bene, Vitra, Herman Miller, Hay, Moroso, Kvadrat, Zumtobel, Delta Light a mnohé další. Google tak má další reprezentativní svěží interiér, který jejich styl přístupu k pracovnímu prostředí ještě více proslaví.

Čtěte samostatný článek Google má v Pittsburghu nové kanceláře v pekárně
Čtěte samostatný článek Google otevřel v Londýně veselé a hravé kanceláře
Čtěte samostatný článek Facebook má designové kanceláře od Studio O+A 

Čtěte všechny články na téma kancelář, interiérLondýn

Foto a zdroj: GooglePenson