2. září 2008 –– móda –– Katka Košútová

Žije na Filipínách a jeho heslo je „Jsem až takový gay, že potím třpytky!“, obdivuje ho celý módní svět, dostává dárky od světoznámých módních návrhářů, jeho fotky kolují po celém světě. O kom je řeč? Jeho jméno je Bryan Boy, má svůj blog a pomalu začíná se svým unikátním vkusem pronikat do módního světa.

Tento mladý Filipínec se stal v Asii pojmem. Kluk, který se šíleně zajímá o módu, nosí jak dámské tak pánské oblečení nemohl zůstat jen tak bez povšimnutí. Nedělá mu problém nosit kožich, boty na podpatku nebo kabelky. A neváhá ani v nošení pyžama na veřejnosti.

Jeho popularita dosáhla už takové úrovně, že mu chodí různé fashion dárky z celého světa. Asi nejvíce nás všechny dostal v červenci letošního roku, kdy mu přišla kabelka z nové kolekce Marca Jacobse. Od koho? Od samotného Marca! Bryan Boy na něj tak dlouho pěl chvalozpěvy, až si toho Marc Jacobs všiml a rozhodl se, že jej odmění. Kabelka,  kterou Bryan dostal už v červnu a která se začala prodávat až v půlce srpna je vyrobena z pštrosí kůže. Marc kabelku v hodnotě více než 1000 eur doplnil taky osobním vzkazem. Tohle by se obyčejnému blogerovi jen tak nestalo, co myslíte? Je to jeden z důkazů, že je Bryan Boy výjimečná osobnost. A také má smysl pro humor, což poznáte už z názvu jeho stránky „Jsem až takový gay, že potím třpytky!“ („I’m so gay I sweat glitter!“).

Kromě Marca Jacobse obdivuje modelku Lily Donaldson, Edwarda Enninfula (stylista), Annu Wintour (šéfredaktorka amerického vydání Vogue) a další osobnosti světové módy. Pro DesignMagazin.cz poskytl Bryan Boy exkluzivní rozhovor, který přinášíme v needitované verzi.

Kdo je tvůj oblíbený módní návrhář?
Můj oblíbený návrhář je Marc Jacobs. Jsem velký fanoušek jeho práce už roky, všechno co vytvoří je úžasné. Je prostě génius!! Mám taky velkou radost, že jsem s ním v kontaktu, protože jej respektuji, obdivuji a miluji.
Jsem taky fanoušek Albera Elbaze, který navrhuje pro Lanvin. Je neskutečný!

Hodně píšeš i o modelkách, která je tvá oblíbená?
V poslední době je mou oblíbenou modelkou Natasha Poly. Nejen protože je to modelka s nejlepším vzhledem na molu, ale i protože ona ví, jak oblečení nosit aby vypadalo „draze“. Je krásná!!

Existuje někdo, kdo je podle tebe „style icon“?
Nemám žádnou takovou ikonu. Moc často se neinspiruji stylem oblékaní ostatních lidí, aby to nevypadalo, že je napodobuji.
Respektuji Carine Roitfeld, Annu Piaggi a Daphne Guiness. Tyto tři ženy jsou naprosto bez chybičky!

Co si myslíš o náhlé popularitě kolem tvé osoby?
Snažím se moc nemyslet na popularitu nebo slávu. Myslím si, že sláva je pouze iluze… nebo stav mysli. Hádám, že je rozdíl „být známý“ hodně lidem, ale rozhodně mě to nedělá jiným, než jsou ostatní. Jen se co nejvíce snažím zůstat nohami pevně na zemi a nebýt ovlivněný touto pozorností.

Jak ses cítil, když jsi dostal tu úžasnou kabelku od Marca Jacobse?
Když jsem dostal kabelku od MJ, pojmenovanou po mně, plakal jsem. Bylo to, jako by se sen stal skutečností! Pro zvětšení celého dramatu, Marc ji poslal v opravdu OBROVSKÉ krabici… skoro tak velkou jako pro lednici! Přísahám, že bych se do ní vešel dvakrát, tak byla veliká!
Nikdy jsem si nemyslel, že je to možné, ale internet je opravdu kouzelné místo. Cítil jsem se moc šťastný a poctěný!

Poznávají tě lidé na ulici?
Poznávají a obvykle s tím nemám problém. Většina lidí, co mě osloví je moc milá. Miluju setkání a povídání s lidmi! Čemu ale nerozumím je to, že kdykoliv jdu ven něco si zařídit a potom se vrátím domů, několik lidí mi píše email, že mě viděli tam a tam, ale byli příliš stydliví na to, aby mě oslovili. Vážně… já nekoušu!! Každopádně, myšlenka, že tě někdo „pozoruje“ a ty o tom nevíš je trochu nepříjemná, pořád si na ni snažím zvyknout.

Jaké jsou tvoje plány do budoucna?
Moje plány do budoucna? Najít si úžasného českého přítele! OMG! Slyšel jsem, že všichni kluci jsou tam skvělí. Myslím to vážně! Hahaha ;).
Ale vážně, jsem člověk, který je absolutně strašný v otázce plánování. Kdykoliv si něco naplánuju, tak se to nestane! Připouštím, že radši plynu s proudem a jsem spontánní. Užívat si současnost je mnohem lepší než se obávat budoucnosti. Vím, že je to klišé, ale budoucnost je teď.

Foto a zdroj: Bryan Boy