Děkujeme za přízeň nám i designu!

Alain Ducasse vytvořil skládací čokoládový stromek

Čokoládový vánoční stromek Arbre de Noël od dvojice Alain Ducasse a Pierre Tachon

Slavný monacký šéfkuchař Alain Ducasse se spojil s grafickým designérem Pierrem Tachonem vytvořili čokoládový vánoční stromek Arbre de Noël, který si obdarovaný složí doma sám. Lahodná luxusní čokoláda má podobu bonboniéry, z níž se po otevření vyklube stylová a chutná stavebnice.

Alain Ducasse proslul svou francouzskou kuchyní, za kterou získal více jak 21 michelinských hvězd. Součástí jeho umu je i tvorba čokoládových delikates, které servíruje i prodává již několik let jako luxusní dárkové objekty s nápadem. Dělí je do čtyř kategorií, ale ty nejvýraznější je kolekce Vánoce.

Čokoládový vánoční stromek Arbre de Noël od dvojice Alain Ducasse a Pierre Tachon Čokoládový vánoční stromek Arbre de Noël od dvojice Alain Ducasse a Pierre Tachon Čokoládový vánoční stromek Arbre de Noël od dvojice Alain Ducasse a Pierre Tachon Čokoládový vánoční stromek Arbre de Noël od dvojice Alain Ducasse a Pierre Tachon

Právě kolekce vánočních čokolád se letos rozrostla o nové lahodné přírůstky, z nichž nejvýraznější je skládací vánoční stromek Arbre de Noël, který pro Ducasse navrhl grafický designér Pierr Tachon. Kolekce má devět částí. Na čokoládový kmen nasadíte postupně nasadíte šest kruhových čokolád, jenž dohromady vytvoří 20 centimetrů vysoký stromek. Na jednotlivých podlažích se pak ukrývá sušené ovoce a ořechy.

Alain Ducasse jeho čokoládové výtvory Alain Ducasse jeho čokoládové výtvory Alain Ducasse jeho čokoládové výtvory Alain Ducasse jeho čokoládové výtvory

Alain Ducasse vytváří i jednodušší a cenově dostupnější vánoční čokolády jako například čokoládové vločky či malé stromky. Všechny jsou pak vyráběny ve ve více variantách podle podílu kakaa. Nezřídka z jeho malé dílny vychází i speciální čokoládové objekty jako například koule či bonboniéry s mořskými živočichy vyrobenými opět z čokolády.

Čtěte další články na téma čokoláda a Vánoce

Foto a zdroj: Le Chocolat Alain Ducasse

Článek ze dne: 25.12.2015
Téma: , , , ,

AUTOR ČLÁNKU

Fotografie autora

Ondřej Krynek je obdivovatel nápaditého designu, kreativních konceptů, moderní architektury, příjemných interiérů, inovativních technologií, nových médií, použitelného webdesignu, extravagantní módy, výrazového umění, dobré hudby a dalších odvětví kultury.
Všechny články od Ondřej Krynek | Kontakt na redakci

Okomentujte tento design

UPOZORNĚNÍ: Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly pro komentování. Váš komentář bude podroben procesu schvalování redakcí co nejříve to bude možné.

Statistika

Spuštěno: 1. února 2008
Počet článků: 5125
Počet komentářů: 1115
Návštěvnost: 100 tisíc/měs.
Čtenost: 250 tisíc/měs.
Rekord/den: 18 588